المقادير:
فرخة مغسولة ومقطعة 8 قطع
2بصله مبشورة
طماطم مقطعه
فلفل حلقات
بهارات(ملح-فلفل أسود- كارى-زعتر-بهار فراخ - بهارات لحمة)
ثوم مهروس
ليمون حوالى4 ليمونه
زبادى-كاتشب-مايونيز
1-حطى الفراخ فى حلة وعليها 3 فصوص توم مهروسين ونصف ملعقة صغيرة كمون
حطيها على نار هاديه وكل ماتنزل سوايل ارميها لحد ماتنشف خالص
بعد كده أغسليها وحطيها فى مصفة تنزل اللى فيها
2-اخلطى الطماطم والفلفل والبهارات والبصل والتوم والزبادى و2 ملعقه كاتشب و2 ملعقة مايونيز والليمون على بعض وقلبيهم كويس
3-حطى الفرخه فى التتبيلة دى وسبيها فى التلاجة أقل حاجة 3 ساعات ويفضل لو باتت
4-الخطوه دى اختيارى
أنا بجيب بطاطس وأقطعها صوابع بس سميكة شوية
وبدل ماأحمرها وتشرب زيت بحطها فى قاع الصينية وأحط فوقها الفراخ بتستوى معاها وبتشرب من التتبيلة وبيبقى طعمها تحفه
5- حطى الفرخه فى الصينيه وغطيها وحطيها على البوتاجاز على نار هادية لحد ماتستوى
6-ولما تستوى حطيها تحت الشواية لحد ماتتحمر
وقدميها مع مكرونة أو عيش أو أرز
والطبق ده لأول رد
No comments:
Post a Comment