Friday, February 17, 2012

اكثر من طريقة لعمل الفراخ المشوية بالصور


المقادير:
فرخة مغسولة ومقطعة 8 قطع

2بصله مبشورة
طماطم مقطعه
فلفل حلقات
بهارات(ملح-فلفل أسود- كارى-زعتر-بهار فراخ - بهارات لحمة)
ثوم مهروس
ليمون حوالى4 ليمونه



زبادى-كاتشب-مايونيز


1-حطى الفراخ فى حلة وعليها 3 فصوص توم مهروسين ونصف ملعقة صغيرة كمون
حطيها على نار هاديه وكل ماتنزل سوايل ارميها لحد ماتنشف خالص
بعد كده أغسليها وحطيها فى مصفة تنزل اللى فيها

2-اخلطى الطماطم والفلفل والبهارات والبصل والتوم والزبادى و2 ملعقه كاتشب و2 ملعقة مايونيز والليمون على بعض وقلبيهم كويس


3-حطى الفرخه فى التتبيلة دى وسبيها فى التلاجة أقل حاجة 3 ساعات ويفضل لو باتت


4-الخطوه دى اختيارى
أنا بجيب بطاطس وأقطعها صوابع بس سميكة شوية
وبدل ماأحمرها وتشرب زيت بحطها فى قاع الصينية وأحط فوقها الفراخ بتستوى معاها وبتشرب من التتبيلة وبيبقى طعمها تحفه


5- حطى الفرخه فى الصينيه وغطيها وحطيها على البوتاجاز على نار هادية لحد ماتستوى

6-ولما تستوى حطيها تحت الشواية لحد ماتتحمر
وقدميها مع مكرونة أو عيش أو أرز


والطبق ده لأول رد










افتراضي


هاتى فرخة وأغسليها كويس وأنقعيها فى خل وبعد كده أشطفيها وقطعيها 8 قطع

وهاتى 3 بصلات كبار مبشورين وتوم مهروش وملح وفلفل وكاتشب ومايونيز وبهار فراخ وسماق

وعصير 5 ليمونات

أخلطى الحاجات دى على بعضها وتبلى بها الفرخة وأحشى مابين الجلد واللحم بالخلطة وسبيها تتبل 3 ساعات

ويفضل لو باتت فى التلاجة بتبقى جميلة جدا لأنها بتتشرب من الخلطة أكتر




قطعى بطاطس وطماطم حلقات وفلفل أخضر حلقات









بعد كده هاتى صينية وحطى فيها بطاطس حلقات أو صوابع زى ماأنتى عايزة على فكرة البطاطس دى اختيارى

لو عايزاها اعمليها مش عايزاها أستغنى عنها

حطى طبقة البطاطس تحت وبعدين الفرخة وعليها الفلفل والطماطم زى كده



حطيها على البوتاجاز وغطيها لغاية لما تستوى بعد كده دخليها تحت الشواية على طول





ملحوظة:ممكن تجيبى فحمة وتولعيها على البوتاجاز وبعدين حطيها فى قشرة بصله وفى الصينيه وطشيها بمعلقةسمنة مقدوحة
منقول

No comments:

Post a Comment