طريقة عمل الكشري المصري بالصور ..بس مش زى أى كشرى... إدخلى شوفى بنفسك الكشري من مطبخي بالصور
وصفة من وصفات الطبخ المصرى
المقادير
- كوب عدس اصفر
- 2 كوب ارز مصرى
- 3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
- زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون الناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل
- كيس مكرونة صغيره ( إختيارى )
- نصف كيس شعرية
- عدس بجبة ( إختيارى )
- الصلصة
- سلطه خضرا
الطريقة
. يحمر البصل فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون أخد نصفه و أرفعه و أصفيه جيدا على ورق مطبخ
. والنصف الاخر أزود له ماء وملح يكفى لسوا الارز والعدس (ما تكتريش المايه علشان مش يعجن منك )
. لما تغلى المايه نخلط الارز مع العدس الاصفر ثم يتم وضعهم فى الماء ونظبط الملح ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية علشان مش يشيط
. يحمر قليل من الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نضيف ماء و ملح حتى تستوى ونصفيها بمصفاه ونضعها فى طبق التقديم
. نحمر المكرونه وبعدين نضيفلها مايه وملح وزيت لحد ما تتسلق ونصفيها
. ونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة ويسلق فى ماء وعليه قليل من الملح والكمون
. مقادير الصلصة
- 3 فصوص ثوم
- علبة صلصة كبيرة
- ملعقتين خل او ثلاث ملاعق
- ملعقة كبيرة زيت
الطريقة
-نضع الزيت على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل
- نضيف صلصة الطماطم وتترك حتى تسبك قليلا ثم نضيف المل وشطة خفيف
ثم نضع القليل من الماء
بس بلاش نكثر الماء علشان الصلصة متبقاش خفيفة
. نعمل سلطه خضرا
نعمل طبق ونحط فيه من كل حاجه وهيكون بالشكل ده وبالهنا والشفا
ودى السفره
وصفة من وصفات الطبخ المصرى
المقادير
- كوب عدس اصفر
- 2 كوب ارز مصرى
- 3 بصلة كبيرة او 4 بصلات
- زيت لتحمير البصل كل واحدة تختار كمية الدهون الناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير البصل
- كيس مكرونة صغيره ( إختيارى )
- نصف كيس شعرية
- عدس بجبة ( إختيارى )
- الصلصة
- سلطه خضرا
الطريقة
. يحمر البصل فى الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون أخد نصفه و أرفعه و أصفيه جيدا على ورق مطبخ
. والنصف الاخر أزود له ماء وملح يكفى لسوا الارز والعدس (ما تكتريش المايه علشان مش يعجن منك )
. لما تغلى المايه نخلط الارز مع العدس الاصفر ثم يتم وضعهم فى الماء ونظبط الملح ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب معظم الماء نخفف النار علية علشان مش يشيط
. يحمر قليل من الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع تجانس اللون ثم نضيف ماء و ملح حتى تستوى ونصفيها بمصفاه ونضعها فى طبق التقديم
. نحمر المكرونه وبعدين نضيفلها مايه وملح وزيت لحد ما تتسلق ونصفيها
. ونسلق العدس بجبة ويفضل ان يكون منقوع فترة ويسلق فى ماء وعليه قليل من الملح والكمون
. مقادير الصلصة
- 3 فصوص ثوم
- علبة صلصة كبيرة
- ملعقتين خل او ثلاث ملاعق
- ملعقة كبيرة زيت
الطريقة
-نضع الزيت على النار ثم الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل
- نضيف صلصة الطماطم وتترك حتى تسبك قليلا ثم نضيف المل وشطة خفيف
ثم نضع القليل من الماء
بس بلاش نكثر الماء علشان الصلصة متبقاش خفيفة
. نعمل سلطه خضرا
نعمل طبق ونحط فيه من كل حاجه وهيكون بالشكل ده وبالهنا والشفا
ودى السفره
.
وده كمان طبق
في مصر المشهور بنحط حمص الشام علي الكشري بدل السلطة
No comments:
Post a Comment