المقادير
رنجة مدخنة دى كانت واحدة 350 جرام تكفى لشخصين
طماطم مقطعة صغير
فلفل اخضر رومى مقطع صغير
بصلة متوسطة مقطعة صغير
ليمونة واحدة
ملعقتين زيت
الطريقة
نعمل حوالى 3 شقوق على الخفيف على ظهر الرنجة من الجانبين بعد ما نشيل الامعاء اللى فى بطن الرنجة و نرجع البطروخ مكانه
نجيب صينية و نحط فيها ملعقتين الزيت و نحط الرنجة فيهم و نحطها على النار
بعد نص دقيقة نقلبها و حنلاقيها الجلد كش شوية بالشكل ده نعمل الجنب التانى نفس الموضوع
نشيل الرنجة و فى نفس الصينية نحط نصف المقادير و نحط عليها الرنجة و نغطيها بنص المقادير الباقية و نعصر عليها نص ليمونة وندخلها الفرن
بعد ما تستوى نحطها فى طبق التقديم و نعصر عليعا نص الليمونة الباقية
قدمتها مع بطاطس مقلية و سلطة طحينة
انتهى
No comments:
Post a Comment