Tuesday, August 23, 2011

طريقة عمل الرنجة بالطماطم والطحينة




المكونات:
كيلو رنجة
1/2 كوب طحينة
4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا
عصير 3 ليمونات
1/4 كوب صغير زيت

طريقة التحضير:
- هتشوي الرنجة على النار لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً... بعد كده حطيها في طبق وابدئي في أخليها من الأشواك وتقطعيها قطع صغيرة.
- هاتي طاسة وحطيها على النار وحطي فيها الزيت واستني لغاية ما الزيت يسخن، وبعد كده ضيفي إليها الطماطم المقطعة واستني لمدة خمس دقائق وبعد كده ضيفي إليهم قطع الرنجة وعصير الليمون.

- هاتِ طبق التقديم وحطي فيه الرنجة بالطماطم وبعد كده ضيفي إليهم الطحينة.

ملحوظة:
ممكن تاكلي الرنجة بالطماطم فقط بدون إضافة الطحينة.
-------------------------------------------
طريقة عمل الرنجة بالصلصة

اولا : تغسل الرنجة جيدا بالماء و تنظف من الرأس والاشياء الداخلية ثم تغسل جيدا من الداخل
تانيا : تقطع الرنجة لاجزاء ( جذل ) ويحمر ثومة فى الزيت ويوضع عليه عصير الطماطم مع تقطيع فلفل رومى ويوضع عليها ملح خفيف زائد كمون
ثالثا : تسبك الطماطم وتزود القليل من الماء ويوضع فيها الرنجة لمدة 10 دقائق فقط
-----------------------------------------
طريقة عمل سلطة الرنجة
المقادير:
خس مقطع مكعبات
جرجير مقطع قطع متوسطه
مكعبات خبز توست
رنجه
خردل
ثوم
زبده
ملح خفيف
فلفل
زيت
الطريقة: 

- تبلي مكعبات الخبز بالثوم و الزبده و الملح و حمصيها فى الفرن.
- اخلطي الخس و الجرجير و تبليهم بالخردل و الفلفل و الزيت.
- ضعي الخس و الجرجير فى صحن التقديم , ضعي فوقهم قطع الرنجه و أخيرا انثري الخبز المحمص .
-----------------------------------
طريقة اخرى للرنجة بالخضراوات
المقادير:

2فلفلة خضراء
2بصلة متوسطة الحجم

2طمطماية
1رنجة
الطريقة :1- نقطع البصل والفلفل الى شرائح ونقطع الطماطم مكعبات وطبعا نقشر الرنجة ونفصصها
2- نجيب مقلاية ونضع فيها شوية زيت ونحط البصل والفلفل ونتكرهم حتى يتغير لون البصل بس اوعى يتحرق
3-وبعدين نضع الطماطم ونقلب شوية وبعدين نضع الرنجة ونسبهم دقيقتين
وبالهناوالشفا

No comments:

Post a Comment